Időmetszetek

Időmetszetek – Archív fotóválogatás címmel látható egy külön műsorszámként minden éjjel éjféltől reggel félhatig az M3 –on az MTV retrócsatornáján. Korán kelők, későn fekvők és minden éjszakai bagoly számára készül az Időmetszetek című sorozat.

Akit érdekelnek az archív fotók az ’50-es évektől a ’80-as évek végéig annak érdemes odakapcsolni. Magyarországon kevés tévéállomás törekszik arra, hogy a műsorszünet alatt is próbáljon hasznos, értelmes tartalmat szolgáltatni. A közszolgálati csatornák közül a kilencvenes évek végétől a Duna tv próbálkozott ilyet létrehozni, amikor egészen adáskezdésig a stúdióban felállított akváriumban úszkáló halakat közvetített a nézőknek. A mai napig rengetegen emlegetik, hogy mennyire ötletes és nyugalmat sugárzót műsorelemet hoztak létre.
Az M3 átlépte az akváriumot és végre valami maradandót alkotott. Elővette a több százezres porosodó MTVA és MTI fotóarchívum képeket és tematikusan csoportosítva készített rövid összeállításokat belőle.
Az időmetszetek összeállítás a tv újság leírása szerint az MTVA/MTI fotóarchívumából készült fotóválogatás, a hozzájuk tartozó szöveges információkkal és zenei aláfestéssel tartalommal jelenik meg. Ami teljesen helytálló, bár néha kicsit furcsa zenék kerülnek a képekhez, de némelyik szerkesztő különösen figyel arra, hogy korhű vagy a témához kapcsolódóval fokozza az érdeklődést. Példaként a gyerekekkel és úttörőkkel kapcsolatos képeknél csak ifjúsági, úttörődalok, közlekedésnél autós témájú dalok szólaltak meg.
Íme egy kis ízelítő a az adásszünet hangulatából:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.